Het werkveld van bodem en ondergrond heeft professionals nodig met een frisse blik die over grenzen heen kijken. Het Nationaal Bodemtraineeship speelt in op deze behoefte en biedt pas afgestudeerde hbo'ers en wo'ers een unieke en aantrekkelijke start van hun carrière in bodem en ondergrond.

Werken met talent

Ons verhaal

 

Het Nationaal Bodemtraineeship is ontwikkeld om jong talent na hun afstuderen (HBO/WO) een goede start van hun carrière in dit werkveld te bieden. Talent is voor ons de wil om te ontwikkelen. Niet alleen in het eigen vakgebied, ook over grenzen heen. Dat vraagt om vakspecialisten met een brede blik. Wij ontwikkelen persoonlijk leiderschap, stimuleren samenwerking en dagen uit.

Ontstaan

Sinds het ontstaan in 2016 werken de trainees bij uiteenlopende partijen in het werkveld waarbij nauw samengewerkt wordt met het Nationaal Watertraineeship. Door deze samenwerking kan optimaal gebruik worden gemaakt van de ervaringen uit de watersector, en kunnen de verbindingen tussen de werkvelden van water en bodem en ondergrond worden versterkt. Inmiddels doen advies- en ingenieursbureaus, onderzoeksinstellingen, waterschappen, gemeenten en provincies mee. Zij bieden een baan aan één of meerdere trainees en begeleiden hen op de werkplek.

Onderstaande introductiefilm geeft een beeld van de diversiteit en dynamiek in het bodem- en ondergrondwerkveld. Daar is veel divers talent voor nodig!

Nationaal Bodemtraineeship

> Programma
Lees hier over het speciaal voor het bodem- en ondergrondwerkveld ontwikkelde programma van twee jaar.

> Onze trainees
Onze trainees hebben verschillende achtergronden, functies en opdrachtgevers. Ontmoet ze hier!

> Deelnemende organisaties
Door het hele land en vanuit alle hoeken van het bodemwerkveld doen organisaties mee met het NBT! Ontmoet onze opdrachtgevers.

> Projecten
De trainees werken gezamenlijk aan uitdagende en diverse projecten van deelnemende organisaties. Lees hier de projectverslagen!

> Mensen achter het NBT
Samenwerken staat centraal. Ontmoet het team, maar ook de trainers en partners.

> Programmabureau

> Privacyreglement